Ik wil een Cane Corso

Pupinfo en Herplaatsers

Verzorging van de Cane Corso

Een goede verzorging van uw hond is van essentieel belang. Hieronder treft u enige adviezen omtrent de verzorging. Mocht u naar aanleiding van deze adviezen nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op, wij staan altijd voor u klaar.

Beweging van de hond

Het is in belang van de jonge hond om zijn spieren goed te ontwikkelen. Dit gebeurt voornamelijk in het spel met andere honden. De hond kan hierbij het beste vrij gelaten worden, om zo zijn/haar eigen tempo te bepalen. Indien u aangelijnd met de hond loopt, adviseren wij u om vooral in het begin geen lange afstanden te lopen. Tevens dient u erop te letten om de hond niet te ruw te laten spelen op gladde vloeren, dit kan blessures opleveren. De beweging van de hond kan langzaam worden opgebouwd. Het is niet verstandig om met een jonge hond lange bos of duinwandelingen te maken.

Voeding

Wij voeren Royal Canin. Wij beginnen met Royal Canin Giant Babydog. Het mag vanaf 3 weken worden gegeven tot 5 maanden. Het voer is speciaal voor grote rassen en geeft de pup meer weerstand. Van 5 maanden tot 8 maanden geven wij de pups Royal Canin Giant Puppy en vanaf 9 tot 18 maanden Royal Canin Giant Junior. Vanaf 18 maanden kan je over gaan op Royal Canin Giant Adult, een onderhoudbrok zoals Selection Croc of een andere Royal Canin brok dit eventueel in overleg met dierenarts of fokker.

Ontwormen/Enten

Wij adviseren u de hond niet te enten en tegelijkertijd te ontwormen. Het ontwormen geschiedt op een nuchtere maag. In het onderstaande overzicht treft u de informatie aan wanneer u uw hond moet enten of ontwormen.

Leeftijd Ontwormen Enten
2 weken ***  
4 weken ***  
6 weken *** Puppy enting
8 weken ***  
9 weken   Parvo/Weil
12 weken *** Cocktail
16 weken ***  
20 weken ***  
26 weken (half jaar) ***  
1 jaar ***  
1 jaar, 4 maanden   Cocktail
1 jaar, 6 maanden ***  
2 jaar ***  
2 jaar, 4 maanden   Cocktail

Hierna moeten de honden elk half jaar ontwormd worden, en één keer per jaar een inenting krijgen (Cocktail).