Ik wil een Cane Corso

Pupinfo en Herplaatsers

Opvoeding en Gedrag

Hieronder treft U een aantal artikelen aan met handige tips die betrekking hebben op de opvoeding en training van uw pup.

De pagina is nog in opbouw en zal regelmatig worden bijgewerkt.

Een hondenbench, kamerkennel of draadkooi, is een metalen kooi die speciaal voor honden is gemaakt. De aanschaf ervan loont vaak toch de moeite. Het gebruik van de bench kan erg nuttig zijn bij de zindelijkheidstraining en bij het voorkomen van probleemgedrag bijvoorbeeld wanneer de hond alleen is. Het gebruik van de bench maakt een mand overbodig.

Klik hier voor het hele artikel.

Het aaien is een verbindingsteken tussen mens en dier. 
De één geeft graag een aai, de ander knort, spint of smelt van genoegen als hij ze krijgt. 
Het schijnt zelfs levensverlengend te werken, maar het is in ieder geval rustgevend.

Met de draad mee streelt u met de hand de flank van uw hond. U aait zijn wervelkolom en de zachte haartjes tussen zijn ogen. 
U aait hem over de kop, achter en onder het oor, over de rug en schouders en streelt lieflijk zijn halsharen. 
Maar betekent het aaien van de hond voor hem wel wat u denkt? 

Lees het hele artikel door hier te klikken.

Om de omgang tussen honden en kinderen soepel te laten verlopen is het goed om een aantal basisregels te hanteren. Deze regels kunt u hier vinden.

Voor dieren die in een roedel leven is het belangrijk om te kunnen communiceren met de eigen soort. Ze moeten kunnen samenwerken wanneer er gejaagd wordt, ze moeten puppies opvoeden en misschien wel de belangrijkste reden: ze moeten in vrede met elkaar kunnen leven. Conflicten zijn gevaarlijk, ze veroorzaken lichamelijk letsel en een verzwakte groep, iets dat geen enkele roedel zich kan veroorloven. Want dit zou uiteindelijk tot uitsterven kunnen leiden.

Lees het hele artikel door hier te klikken.

Aan de houding van uw hond kunt u aflezen hoe de hond zich voelt. Daarbij kunt u letten op bepaalde lichaamsdelen van de hond en op zijn algehele lichaamshouding.
In de houding van een hond zijn twee uitersten te onderscheiden: een hoge houding en een lage houding. 
Met een hoge houding wordt bedoeld dat de hond hoog op de poten staat, zijn kop hoog houdt, zijn staart staat hoog en zijn oren staan omhoog en/of naar voren. Een hond die een hoge houding heeft is op dat moment zelfverzekerd.

Lees het hele artikel door hier te klikken

Een artikel over de lichaamstaal van de hond, onder verdeeld in: