Ik wil een Cane Corso

Pupinfo en Herplaatsers

Het aanschaffen van een pup.

 

Het aanschaffen van een pup is voor veel mensen een hele onderneming. Je gaat niet over één nacht ijs want iedereen beseft dat er  veel in je leven gaat veranderen. Een pup neem je niet zomaar. Je wilt graag een gezonde pup met een goed karakter, een pup die je maatje word en helemaal in het gezin past. De meeste mensen gaan daarom wel overwogen te werk. Hebben eerst uit zitten zoeken welk ras bij hun levensstijl past en zijn daarna op zoek gegaan na een fokker.  

Onze Tip.

Wij raden mensen meestal aan om bij meerder fokkers te gaan kijken. Omdat je ook bij de keuze van een fokker niet over één nacht ijs moet gaan. Elke fokker heeft namelijk zijn eigen kijk op het Ras en hoe met een Cane Corso om te gaan. Zet alle vragen die u belangrijk vind daarom ook op papier voordat u een fokker bezoekt. En kijk als u bij de fokker bent goed om u heen. Bij ons op de site kunt u onder onze doelstelling lezen wat u van ons kunt verwachten, misschien helpen deze punten u op weg als u andere fokkers bezoekt.   

Afgunst en zwart makerij.

Helaas moeten wij als fokkers ook constateren dat er in de hondenwereld ook veel haat en afgunst heerst onder de fokkers. Er worden verschillende verhalen de wereld in geholpen en vaak is het allemaal horen van. Daarbij geld vaak de regel zoals ook bij de mensen, hoge bomen vangen veel wind. Dit is iets wat wij persoonlijk als fokkers aangesloten bij deze site, zeer jammer vinden. Wij willen u dan ook laten weten dat de fokkers die bij deze site aangesloten zijn er van overtuigd zijn het welzijn van de Cane Corso hoog in het vaandel te hebben. Wij zijn niet afhankelijk van elkaar, en hebben een eigen mening.  Maar  beseffen wel dat wij  veel van elkaar kunnen leren nu en in de toekomst. Wij zullen elkaar daarom bijstaan en steunen waar nodig. Omdat wij met elkaar ervan overtuigt zijn dat, dat alleen maar ten goede zal komen aan het ras. 

Hoe gaan wij te werk.

Wij geven de mensen die geïnteresseerd zijn in de Cane Corso en met vragen zitten, graag antwoord op die vragen. Meestal nodigen wij de mensen uit voor een persoonlijk gesprek, zodat zij in de mogelijkheid gesteld worden om kennis te maken met de aanwezige honden. Op deze persoonlijke manier kunt u zelf ervaren hoe wij als  fokker met onze honden omgaan.  En komt u ook te weten welke eisen wij als fokkers aan nieuwe eigenaren stellen. De ene fokker heeft zijn honden in kennels zitten en bij de ander leven ze in huis. Voor alle twee de manieren is namelijk wat te zeggen. De fokker in kwestie legt u graag uit waarom hij voor zijn aanpak kiest. U zult zien dat u na het bezoeken van meerdere fokkers een goed beeld heeft kunnen krijgen van de verschillende Cane Corso’s qua gezondheid, gedrag en huisvesting. Dit stelt u in de gelegenheid om een goede keuze te maken.