Ik wil een Cane Corso

Pupinfo en Herplaatsers

Ervaringen

Heeft u ook een ervaring die u met ons wilt delen, mail het ons en wij plaatsen hem

Herplaatser Jack, wordt nu Vito genoemd

Goedemorgen,John

 

Hierbij enkele foto's van een zeer gelukkige,gezellige en vrolijke Jack ( die wij Vito genoemd hebben)

Wij hebben er dan ook geen seconde spijt van een al wat oudere hond in huis gehaald te hebben.

Het is 'n topper!!

 

Groetjes Hans & Ceciel PostDag José en Eric,

 

Ik wil even een update geven over het wel en wee van Paris (die door mijn moeder op dag 1 Chiara is genoemd)

Chiara heeft erg moeten wennen in de overgang van Poortvliet naar mijn ouders, daar kwam bij dat mijn vader in die tijd erg verslechterde en ze ook nog loops werd wat een hoop stress opleverde, al die gierende hormonen.

Ze heeft een halve deur opgevreten en wist zich binnen 3 seconden uit de bench te bevrijden waarna ze doodleuk bij mijn moeder op bed kroop, was erg angstig als ze werd uitgelaten en hoe hard ik ook tegen m’n moeder riep dat dit allemaal kwam omdat het daar in huis gewoon niet stabiel was met een pa die continu raar deed (blijkt achteraf een forse hersenbeschadiging te hebben opgelopen) mijn moeder bleef overtuigd dat Chiara naar een hondenpsycholoog moest.

Zuchtend en hoofdschuddend hebben we dit maar eens aangekeken en hoewel mijn ouders dol op haar waren, de zorg voor een inmiddels ontregelde jonge hond was ze gewoon teveel!

Kortom, na 4 weken hebben we haar opgehaald en mee naar huis genomen waar ze op dag 1 dikke vrienden werd met de herder van m’n zwager die naast ons woont (ook nog een jong ding) en binnen een dag haar draai al 10x beter had gevonden dan bij mijn ouders. Binnen een week liep ze volledig los buiten met de rest onder waakzaam oog van onze oude vriend Juul die als een echte vader waakzaam een oogje in het zeil houdt. Ze doet haar naam ‘hofhond’ eer aan, ook als wij weg moeten blijft ze gewoon met de rest op het erf lopen, genietend van alle vrijheid en ruimte.

Het is prachtig om te zien hoe ze het gedrag van Juul exact kopieert en zelfs haar geblaf begint op dat van hem te lijken.

Verder is iedereen helemaal weg van haar, ondanks dat het een miniatuur CC’tje is wordt ze als een echte volwaardige, stoere hond gezien die geen enkele angst uitstraalt alleen soms oprechte verbazing, waar wij heel erg om moeten lachen.

Jullie hebben weer een hond met een topkarakter en een enorme uitstraling afgeleverd!!

Mijn moeder ziet gelukkig ook in dat ze hier veel blijer en gelukkiger is dan bij hen, ze mag af en toe mee naar het verpleeghuis waar we mijn vader inmiddels heen hebben moeten brengen waar ze het als enige voor elkaar krijgt om emotie bij hem los te krijgen, hij straalt en glundert als ze bij hem op schoot kruipt en praat er iedere keer nog dagen over.

Iedereen is blij met deze oplossing, Chiara nog het meest, daar ben ik van overtuigd!

 

Groetjes,

 


Hallo John,

 

Hier even een berichtje van ons.

Jones ( 3-jarige cane corso reu) is nu 2 maanden bij ons  Het gaat goed.

Toen vorig jaar november onze 5 jaar oude ( lees: jonge) cane corso Diesel overleed was dat voor ons een groot verlies.

Toen jij ons attendeerde op een herplaatser moesten wij daar eerst over nadenken. Tot nu toe hadden we een hond altijd vanaf pup af aan gehad en dat beviel goed.

Toch zagen we wel voordelen in een iets oudere hond. De hond was al zindelijk en we konden er ook gelijk wat langere afstanden mee lopen. Zo gezegd zo gedaan.

23 december 2012 kwam Jones bij ons; een 3 - jarige cc reu; hoe zal ik hem omschrijven: vertederend, onstuimig, graag in gezelschap van mensen, kwijlend, niet moe te krijgen, af en toe sub-comateus, selektief gehoor,alert, luid snurkend ,vrolijk en altijd blij als baas /bazinnetje weer thuis komt, kortom : we willen hem niet meer missen.

De eerste 4 weken ( ook op advies dierenarts) Jones aan de lijn gehouden. Hij moest toch wennen aan zijn nieuwe omgeving maar ook aan  alle nieuwe prikkels. Inmiddels loopt Jones regelmatig los; is hij vrienden met tig veel honden uit de buurt; loopt hij regelmatig hard met zijn bazinnetje en gedraagt hij zich als een volwaardig lid van ons gezin.

Een konsequente opvoeding is erg belangrijk gebleken ( voor wie niet....) Een pup kun je af en toe nog eens in de bench zetten als hij op zijn plek moet blijven; bij een hond van 50 kg gaat dat toch iets moeizamer. Veel geduld en konsequent zijn doen wonderen; je krijgt er uiteindelijk veel voor terug.

Een herplaatser heeft voor ons positief uitgepakt. Wij begrijpen dat dit natuurlijk niet altijd zo eenvoudig werkt.  Onze bevinding is dat het toch de moeite waard is om erover na te denken.

 

groetjes: klaas en Hilda en Jones!

 

Ps: In de bijlage vind je een foto van Jonesie.